•    Verksamhet

  Svensk Magisk Cirkel är skapad för att främja trollerikonsten i svenskt kulturliv, att förhindra att trollerikonstens hemligheter avslöjas, att stödja artister i deras utveckling och att sammanföra cirkelns medlemmar under trevliga former. Genom att vara medlem i Svensk Magisk Cirkel stödjer du arbetet med att bevara trolleriet som konstart i Sverige. Styrelsen arbetar helt ideellt och betalar alltid, precis som du, avgifter för kongresser, seminarier etc. Den enda ersättning som styrelsen får är reseersättning till och från de styrelsemöten som äger rum i Stockholm.

  Möten
  SMC är en riksförening. Det innebär att våra medlemmar finns spridda från Haparanda till Ystad (och Norge, Finland, Danmark, Tyskland, USA, Japan osv.) Men det hindrar inte att vi kan träffas och dela med oss av våra erfarenheter. Varje år har vi ett stort årsmöte någonstans i Sverige. I Stockholm har vi också ett medlemsmöte varje månad. Men genom att gå med i föreningen så har du ju också möjlighet att få reda på vilka medlemmar som bor just på din ort.

  Månadsmöten
  Första tisdagen varje månad, förutom under sommarmånaderna, i Stockholm med gästföreläsare, öppen scen, tävlingar och andra aktiviteter. Vanligtvis är det en värd som ansvarar för programmet, och temat kan variera. Som medlem är du alltid välkommen till våra klubbmöten för att se på trolleri och umgås med trollerivänner.

  Årsmöte
  I februari-mars varje år, en större sammankomst med seminarier, föredrag och tävlingar. Här tävlar man även om vem som blir svensk mästare i trolleri.

  Seminarier och workshops
  Ett par gånger per år anordnar vi seminarier för våra medlemmar med en välkänd gästföreläsare. Här får man lära sig tricken och rutinerna från upphovsmannen själv och får chansen att köpa seminariehäfte och de trick som demonstreras. Förutom trolleri har vi haft seminarier om regi, mimik, scensminkning och mycket annat.

  Juniorverksamhet
  Cirkeln bedriver även en omfattande juniorverksamhet för trollkarlar som ännu inte fyllt 18 år. Juniorerna har ofta möten där de trollar för varandra, bjuder in en känd trollkarl som de kan ställa frågor till och umgås med varandra. Det arrangeras träningsläger, man lär sig nya trick, får hjälp att utveckla sitt trolleri och åker på utflykter.

  Medlemstidning
  Medlemstidningen Trollkarlen ges ut cirka 3-4 gånger om året. Med referat från möten, trickbeskrivningar, artiklar om trolleri och trollkarlar över hela världen etc. Medlemmar har också möjlighet att ladda hem senaste numret av Trollkarlen som PDF-dokument på medlemssidan. Dessutom utkommer Lilla Trollkarlen sporadiskt via mail.

  Tävlingar
  Kan man tävla i en konstform som trolleri? Jadå, det går alldeles utmärkt. I bland har vi små tävlingar (till exempel ”entrickstävling”) på våra möten, men varje år arrangerar vi tävlingar där vi korar svenska mästare i scen-, barn-. kort och close up-trolleri.

  Magiska biblioteket
  Genom donationer och inköp så har vi efter 50 år Sveriges hemligaste bibliotek: över 1000 volymer ren facklitteratur. Till detta ett referensbibliotek med både videos och böcker som enbart kan nyttjas på plats. Trots att det är så hemligt kan du som medlem låna de otroligt hemliga böcker av vår bibliotekarie – antingen personligen eller per post. Biblioteket ligger i Stockholm och kan besökas genom att man kontaktar vår bibliotekarie.

  Internet
  Alla medlemmar, som har koppling till Internet, får också tillgång till de hemliga sidorna på denna site samt ett nyhetsbrev som skickas via e-post.

  Internationellt
  Internationellt samarbetar Svensk Magisk Cirkel med motsvarande föreningar i Norden i organisationen Nordisk Magiunion. Svensk Magisk Cirkel är även medlem av den internationella magifederationen FISM, Federation Internationale des Societes Magique, som vart tredje år tillsammans med en nationell förening arrangerar världsmästerskapen i trolleri. År 2006 var det SMC:s och Stockholms tur att vara värd för FISM. Över 3000 trollerikonstnärer från hela världen besökte då Stockholm för att träffas, umgås, lära sig nya trolleritrick samt tävla om världsmästartitlarna i trolleri. År 2009 vid Världsmästerskapen i trolleri i Beijing, Kina, erövrade Sverige, Svensk Magisk Cirkel och artisterna Johan Ståhl, Peter Brynolf, Jonas Ljung (Brynolf & Ljung) och Karl Berseus (Charlie Caper) följande placeringar: Johan Ståhl tog brons i Micro Magic. Peter Brynolf och Jonas Ljung fick silver i Comedy Magic, en gren där det för övrigt inte delades ut något förstapris. Karl Berseus erövrade silver i Parlour Magic.

  Medlemsavgift och medlemskort
  Medlemsavgiften ska vara betald senast sista februari. Om du betalar i tid så erhåller du ett medlemskort som gäller som ”biljett” till seminarier mm. Kortet gör det också möjligt att besöka utländska föreningar, t ex Magic Circle i London.

  Ambassadörer
  Runt Sverige (samt även på vissa ställen utomlands) har vi också SMC-ambassadörer. Du kan kontakta den ambassadör som befinner sig närmast där du bor för mer information och hjälp angående Svensk Magisk Cirkel. 
  Kontaktuppgifter till våra ambassadörer hittar du här