Hoppa till innehåll
När:
2022-05-05 kl. 18:00 – 20:00
2022-05-05T18:00:00+02:00
2022-05-05T20:00:00+02:00
Var:
Reimersholme Hotel
Reimersholmsgatan 5
117 40 Stockholm
Sverige

 

Stafett-lecture med Nikola Arkane och Tom Stone, fylld med nya kreationer, djupa tankar och apart humor!
Nikola Arkane kommer från Belfast, Norra Irland. Med en teaterutbildning i ryggen har hon gjort barn och familjeföreställningar under pseudonymen Fizz Wizz Pop sedan tretton år tillbaka. Under senare år har Nikola även blivit framgångsrik med Close-up, med ett Första Pris i Close-up vid IBM British Rings closeup-tävling 2019 samt engagemang på Magic Castle och Chicago Magic Lounge. Nikola har även publicerat en del av sina tankar och trick. Böckerna ”Becoming Fizz Wizz Pop” och ”POP!” (båda med grafisk formgivining av Anders Moden) om barnföreställningar, samt ”The Chaos Within” och ”In Plain Sight” (den senare med omslag av Stefan Eriksson) som handlar om closeup-trolleri. I denna lecture kommer Nikola att framföra och lära ut sina favoritrutiner, visa alternativa tekniker som passar för små händer samt svara på alla frågor du kan tänkas ha!
Tom Stone bor i Stockholm, men härstammar från en liten Bohuslänsk bondgård. Genom åren har Tom fått ett gott internationellt rykte för sina praktiska innovationer och sin kunskap om misdirektion. Hans två böcker ”Vortex” och ”Maelstrom” räknas som moderna klassiker, och han håller just nu på att färdigställa en helt ny bok med nytt material. Tom har även varit involverad i magiexperimentet ”Mystique”, där han under tre år, tillsammans med tre kollegor skapade en splitter ny föreställning med nytt material varje månad. Samt, han har även ett starkt intresse när det gäller trollkonstnärers vidareutbildning och var huvudlärare (tillsammans med Johan Ståhl) på Dans och Cirkushögskolans tre kurser för erfarna trollkonstnärer. I denna lecture kommer Tom framföra och lära ut nya nummer som hittills aldrig visats i trollkarlssammanhang, samt demonstrera teknikerna och tankarna bakom numren.
Program
– Introduktion
– Nikola Arkane Lecture (40 minuter)
– PAUS & Shop
– Tom Stone Lecture (40 minuter)
– Frågor & svar med Tom & Nikola
– Avslutning & Shop
Språk: Nikola förstår svenska om man talar långsamt, men hennes lecture är huvudsakligen på Engelska. Toms lecture är huvudsakligen på Svenska, men kan göras på Engelska om det önskas.
Deltagande är GRATIS för medlemmar som betalt årsavgiften. Mötet sker livs levande LIVE på Reimersholme Hotel i Stockholm. Vi ska även försöka göra en hybrid och livesända mötet via ZOOM. Länk till evenemanget dyker upp i SMC:s medlemsgrupp:https://www.facebook.com/groups/svenskmagiskcirkel/