Hoppa till innehåll

Mer än 4 000 böcker och tidskrifter

Svensk Magisk Cirkel äger en av Europas största samlingar magilitteratur i form av mer än 4 000 böcker och häften och till stor del kompletta utgåvor av runt 300 tidskrifter. Det som ursprungligen var en donation av material från Carl-Oscar Howing – en av SMC:s grundare – kom senare att utökas med ytterligare stora bidrag från Terje Nordnes och Jan Janson. Utöver detta finns en stor videosamling – mycket av denna har digitaliserats och kan ses på dator – samt gemensam bordsyta med close up-mattor för upp till tio personer.

Sedan några år tillbaka bedrivs även ett aktivt samarbete med Conjuring Arts Research Center i New York som tar emot och digitaliserar framför allt våra nordiska tidskrifter för att sedan göra dem tillgängliga på deras omfattande söktjänst Ask Alexander. Redan nu finns bland annat samtliga nummer av Trollkarlen sedan starten 1946 att läsa där, kontakta SMC för ett gratiskonto med tillgång till dessa.

Detta ovärderliga arkiv av kunskap om trolleriets alla aspekter huserar i vår egen bibliotekslokal dit alla medlemmar är välkomna att läsa, studera och diskutera. Några fasta öppettider finns inte i nuläget men vi försöker hålla öppet åtminstone någon helgdag i månaden, gärna oftare, och de som vill besöka biblioteket på andra tider är välkomna att höra av sig – för det mesta går det att ordna.

Biblioteket är under ständig utveckling. Vi köper kontinuerligt in nya titlar i mån av resurser och alla medlemmar uppmanas komma med förslag på inköp eller andra förbättringar som kan bidra till att denna vår gemensamma litteraturskatt blir ännu bättre. En fullständig förteckning över alla titlar som för närvarande finns i biblioteket hittar du på SMC:s biblioteksförteckning.

Det lättaste sättet att hålla kontakt med biblioteket och de som administrerar det är via Facebook där medlemmar i SMC kan ansöka om att gå med i gruppen SMC:s bibliotek. Där publiceras information om nya titlar, kommande öppettider, med mera, och medlemmar kan ställa frågor eller uttrycka andra önskemål. Hjälp oss göra biblioteket till världens bästa!